ΜΗΝΥΜΑ

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Ζητώ τη στήριξή σας στις Αυτοδιοικητές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ! Με ιδιαίτερη χαρά, συμμετέχω ως υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος, με την παράταξη «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», και τον Γιάννη Σγουρό, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, με τους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Τροιζηνίας – Μεθάνων και Ύδρας, παρουσιάζει προβλήματα, αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, βασικών υποδομών (όπως ύδρευσης). Έχει όμως σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, ένα τεράστιο «θαλάσσιο κεφάλαιο», το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και να μεγιστοποιηθεί, με βάση ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Η παράταξή μας έχει την βούληση και την δυνατότητα να το εκπονήσει. Τούτο θα γίνει όμως με διαφάνεια και λογοδοσία από πλευράς μας, επικαλούμενοι και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

Προτεραιοποιούμε μια οικονομία της ζωής για την Αττική και το νησιωτικό της χώρο, με έμφαση στην ενίσχυση της Ανθεκτικότητας της Αττικής και την Ασφάλεια των πολιτών της, απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις, περιβαλλοντικές και κλιματικές, αλλά και οικονομικές και κοινωνικές.

Το προσωπικό μου σύνθημα είναι «Οικονομία της ζωής, για τα νησιά της Αττικής» !

Προσβλέπουμε ως παράταξη σε ανακατεύθυνση των επενδύσεων προς ευημερία των κατοίκων με ποιότητα περιβάλλοντος, διατήρηση της βιοποικιλότητας, ανθεκτικότητα απέναντι στις οικονομικές κρίσεις και τις φυσικές καταστροφές, προσαρμογή και εξυγίανση υποδομών, υγεία, ασφάλεια και δημοκρατικούς θεσμούς !

Πρέπει θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα από τη θάλασσα, που να συνδυάζει αρμονικά την τροφή, την ενέργεια και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αυτά εξασφαλίζονται μόνο μέσα από την βιώσιμη γαλάζια οικονομία η οποία θα λειτουργήσει ενισχυτικά ως προς την τουριστική ανάπτυξη και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στον τουρισμό των νησιών μας, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις απασχόλησης για τους νέους. Πρέπει, επίσης, να απαπτύξουμε έναν κλιματικά έξυπνο θαλάσσιο σχεδιασμό κάτι που θα αυξήσει την ανθεκτικότητα απένταντι στην κλιματική κρίση.

Μπορώ να συμβάλω άμεσα στη διασύνδεση των νησιών μας με τους ευρωπαϊκούς φορείς της γαλάζιας οικονομίας, ως Ευρωπαϊκό Σημείο Επαφής στην Ανατολική Μεσόγειο για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και το «Γαλάζιο Φόρουμ» (https://maritime-spatial-planning.ec.europa.eu/team/stella-kyvelou ). Θα πραγματοποιήσω επίσης, το 2024, ένα μεγάλο επιμορφωτικό πρόγραμμα για το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας και των Δήμων της, ώστε να αποκτηθεί η γνώση για όλους αυτούς τους αναδυόμενους και πολλά υποσχόμενους τομείς που συνδέονται με τη θάλασσα και την νησιωτικότητα αλλά και με τον νησιωτικό αλφαβητισμό. Η διοίκηση της Περιφέρειας θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση πόρων, μέσω και της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) των νησιών της Αττικής. Παράλληλα, η Περιφέρεια και οι Δήμοι, μπορούν να συμμετάσχουν στο «Γαλάζιο Φόρουμ» της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων.

Αγαπητέ φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση να έχουμε λόγο σε αυτά που αφορούν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών. Σας καλώ να μελετήσετε τα 11+1 προγραμματικά σημεία της παράταξής του Γιάννη Σγουρού στο https://gsgouros.gr/ που διαχειρίζονται το παρόν, κοιτώντας προς το μέλλον !

Με ιδιαίτερη εκτίμηση 

Scroll to Top